WOLFEL LARMKONTOR

Újdonság IMMI 2014!

IMMI zajprognózis készítő szoftver

Cégünk technikai, oktatási támogatást nyújt a német Wölfel Messsysteme und Software GmbH által kifejlesztett IMMI zajtérképező program forgalmazásához (forgalmazó: Soundbook Kft.). A program a világon már több mint 1200 eladott licenccel rendelkezik.

A fejlesztő szándéka szerint olyan programot árulunk, amely a mindenkori hatályos előírásoknak megfelelően azt mindenben betartva számol a bevitt alapadatok alapján (forgalmi adatok, környezeti adatok, hangteljesítmény szintek stb.). Az így előállított térkép aztán konkrét mérési eredmények alapján visszakorrigálható, bár a tapasztalatok szerint ezek az eltérések, helyes alapadat bevitel mellett, mesze az 1 dB mérési pontosság alatt maradnak.

A programban választható nyelv a magyar, a magyar előírások szerinti számítási modulokkal rendelkezik.

Új termékünk az IMMI Light, amely egy olyan egyszerűsített változat, - amely csak Németországban, Ausztriában és mostantól Magyarországon kapható - azoknak a felhasználóknak, akiknek egy pontra történő számítás elegendő, de egyidejűleg a számítás pontossága és a be- és kimenő adatok dokumentálásának teljessége szükséges. 200 akadályból álló térképek (projektek) bevihetőek.

Az alapfelszereltség:

  • a magyar előírásoknak (út-vasút 25/2004 rendelet, ipari zaj ISO 9613) megfelelő szakértői szintű számítások,
  • részletes dokumentáció a bemenő adatokról, az eredmények kiszámításáról,
  • vonal és felületi források projekciója,
  • megítélési szintek megállapítása (előírások szerint),
  • a számítási modell formai és grafikus ellenőrzése,
  • háttérképek beolvasása (beszkennelt helyszínrajzok).

A további lehetőség amit kínálunk modul felépítésű program rendszer, amely többféle összeállításban illetve kiépítettségben szerezhető be, A konkrét igények ismeretében tudunk vevőink igényeihez a legjobban illeszkedő programot tudunk biztosítani, amely utólag is bővíthető.

A lehetséges alapprogramok és ún. elemkönyvtárak, illetve az egyes alapprogramokban foglalt, vagy hozzá választható opciók listáját a mellékelt táblázat tartalmazza.

 

A program naprakészen tartására pedig lehetőség van ún. karbantartási szerződés kötésére, amelynek keretében az évente átlagos két update-t automatikusan megkapja, a program bővítéséhez kedvezményt nyújtunk és a fejlesztő cég ingyenesen biztosít hotline szolgáltatást .

Referenciák:

  • Brüsszel zaj- és légszennyezettségi térképe
  • Szeged város zajtérképe
  • Budapest és agglomerációjának zajtérképe

Felhasználóink között van több magyarországi környezetvédelmi felügyelőség, egyetem és szakértői irdák.

prevencio kft